Printre ingredientele de baza se gasesc ardeiul verde, chorizo sau carnati de porc preparati dupa o reteta traditionala spaniola, dovlecei, ciuperci si sunca, textura si ingredientele incluse in tortilla modificandu-se in functie regiune si de gustul fiecaruia.
Ingrediente:
- 6 oua
- 2 cartofi
- 1 ceapa mare tocata cuburi
- 2 – 3 linguri suc de lamaie
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- Se taie cartofii in felii subtiri si se fierb. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se prajesc cartofii.
- Dupa cateva minute adaugam ceapa si calim in continuare la foc mic.
- Intr-un vas se bat ouale, se adauga sucul de lamaie, apoi se condimenteaza si se adauga si ele in tigaie. Prajim 4-6 minute pe ambele parti.
- Se condimenteaza cu sare, piper si cu zeama de lamaie proaspata.
A se consuma alaturi de castraveti murati si masline.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !