October 25, 2008

Cutitul perfect si tehnici de manuire

Fiecare gospodina isi are micile sale secrete pe care le tine bine ascunse. Pe unele le poti fura stand pe langa bunica sau mama ta cand gateste, pe altele le mai gasesti prin carti de bucate sau circula de la gospodina la gospodina sau pe renumite site-uri/bloguri culinare delicioase.
Daca nu stii unele lucruri elementare despre bucatarie ar fi bine sa urmaresti cu atentie articolele din categoria Sfaturi in bucatarie te vor ajuta mult pentru ca timpul petrecut aici sa fie mai usor si pentru ca mancarea pregatita de tine sa fie delicioasa.
In bucatarie daca nu stii sa manuiesti corect cutitul nu vei obtine rezultatele pe care le doresti si vei pierde si o groaza de timp.
Cand te hotarasti sa cumperi un cutit nu il lua doar pentru ca arata bine in ambalaj. Este bine sa iti gasesti unul pe care sa-l manuiesti cu usurinta, care sa ti se potriveasca.
  • Cei mai buni bucatari folosesc maxim 3 cutite : unul de marime mijlocie, unul mic si unul mare.
  • Nu are rost sa cumperi mai multe pentru ca nu le vei folosi.
  • Intodeauna cand vrei sa cumperi un cutit...cumpara unul din otel este mai scump dar nu vei regreta.
  • Cauta un cutit care are un echlibru perfect intre lama si maner.
Un cutit bun si o manuire corecta te va ajuta sa nu pierzi mult timp in bucatarie.
Pentru a te ajuta sa scutesti si mai mult timp in videoclipul de mai jos vei gasi cateva tehnici de baza de manuire a cutitului. Mie mi-a prins foarte bine vizionarea lui atunci cand eram incepatoare. Si inca ceva asigura-te ca fundul pe care tai legumele este stabil eventual pune o bucata de panza sub el. Cutitul nu este o jucarie te poti rani foarte usor cu el.