October 28, 2008

Salata de sfecla rosie


Ingrediente:

  • 2 bucati radacini de sfecla
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 pahar otet sau sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • optional: marar sau patrunjel

Mod de preparare:

  1. Se fierbe sfecla sau se coace in cuptor, se curata, se taie rondele, cubulete sau pai (dupa preferinta si imaginatia fiecaruia)
  2. Se pune intr-un castron, se sareaza si se presara cu piper. Se adauga ulei, otet sau sucul de lamaie. Cand sfecla s-a racit bine, se amesteca compozitia.
  3. Se presara apoi cu marar sau cu patrunjel verde tocat marunt si se lasa la rece.

Sugestii:

A se servi rece alaturi de carne fripta sau fiarta. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !

Atentie!

Este contraindicată pentru diabetici, intrucat păstreaza un continut mare de zahar. Zaharul din compozitia sfeclei se absoarbe foarte repede in organism.