November 19, 2008

Orez pentru sushi


Aceasta reteta de orez poate fi folosita la toate retetele de sushi. Cand este corect pregatit, trebuie sa aiba o consistenta lipicioasa fara a fi coagulat. In plus acest sushi de orez este o mancare extrem de gustoasa si sanatoasa, iti pastreaza silueta si iti da sanatate.

Ingrediente:
  • 3 pahare de orez
  • 3½ pahare de apa
Otetul pentru sushi se prepara din:
  • 110 ml otet de orez
  • 50 gr zahar
  • ½ lingurita de sare
Mod de preparare:
  • Orezul se spala si se lasa in apa rece cel putin 30 minute.
  • Se amesteca ingredientele otetului pentru sushi si se pun intr-o cana pe aragaz la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul si sarea se dizolva. Compozitia se lasa sa se raceasca.
  • Se pune orezul intr-o cratita acoperita si se fierbe 15 minute la foc mare si 15 minute la foc mic.
  • Opreste focul si lasa-l se se odihneasca timp de 15 minute.
  • Orezul se trece intr-un bol si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Apoi se toarna otetul preparat, amestecand continuu.
  • Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, sub un servet.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !


Side Dishes:How To Make Sushi Rice