November 27, 2008

Sos Olandez

Acest sos olandez este unul din cele mai bune sosuri. Se serveste alaturi de preparate din peste, ciuperci, friptura de vitel, oua si legume fierte.
Ingrediente:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper
Mod de preparare:
  • Topeste untul si strecoara-l cu ajutorul unei site;
  • Intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi se pun galbenusurile si 3 linguri de apa fiarta;
  • Amestecam continuu pana obtinem un sos consistent;
  • Se ia cratita de pe aburi si se adauga treptat untul topit. Daca sosul devine prea tare pune in el cateva linguri de apa;
  • Adauga sucul de lamaie, sare si piper;
  • Se tine intr-un vas cu apa fierbinte pana la servire.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !

Sauces & Condiments:How To Make Hollandaise Sauce