December 9, 2008

Paine indiana (Chapati)

Este paine indiana nedospita stil clatita sau lipie facuta dintr-o simpla compozitie: faina de cereale integrala, apa si sare. Diametru painii difera in functie de regiune, atingand aproximativ 5 – 10 cm. Bucatile de chapati se rup si se folosesc ca o lingura sau farfurie ca suport pentru alte mancaruri.
Ingrediente :
  • 1 pahar faina integrala
  • ½ lingurita de sare
  • 1½ pahar de apa
  • 2 linguri de unt topit sau ulei
Mod de preparare:
  • Se amesteca faina, sarea si apa;
  • Se imparte aluatul in patru bucati egale si se formeaza bilute care se intind apoi cu facaletul;
  • Se incinge o tigaie si se pun in ea capati, se coace pe o parte pana apar niste basici si isi schimba culoare, apoi se intoarce pe cealalta parte;
  • Se unge cu unt sau ulei, se aseaza una peste cealalta pentru a le mentine calde.
Sugestii:
Se serveste cu orez, mancaruri pe baza de legume sau supa dhal.

Simpla si gustoasa...poate prea gustoasa!
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !