December 6, 2008

Snitel vienez



Snitelul vienez este foarte crocant, avand o crusta groasa de pesmet. Un preparat delicios si totodata simplu de pregatit.
Ingrediente:
  • 2 bucati carne de porc
  • 25 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingura de lapte
  • 50 gr pesmet
  • 2 felii de lamaie
  • sare si piper
Mod de preparare:
  • Portioneaza carnea in felii de cca 1 cm grosime, pe care le bati apoi cu ciocanul pentru snitele;
  • Se bat ouale si se amesteca cu laptele, uleiul, piperul si sarea;
  • Snitelele le dai prin sare si faina, oua si apoi pesmet;
  • Le pui intr-o cratita cu ulei incins si le prajesti pana cand fac o crusta aurie.
Sugestii:
In loc de carnea de porc, se poate folosi carne de pui sau de vita, in functie de preferinte. Se servesc fierbinti, cu felii de lamiie, cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.


Cam asta este reteta. Mie mi-a placut! Daca va place, dati vina pe mine !