January 13, 2009

Risotto


Aceasta este o reteta de baza nemaipomenita, un mod grozav de a prepara orezul, precum italienii.
Reteta poate fi modificata in nenumarate feluri pentru a obtine un risotto cu arome deosebite, iar supa poate fi din peste, vita, pui, porc, legume.
Faimosul risotto italian este preferat la mesele festive dar si la mesele rapide si fara pretentii.
Ingrediente:
  • 1 l supa
  • 4 linguri de unt
  • 3 cepe tocate marunt
  • 2 cani orez
  • 1/2 cana parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
  • Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa, puneti orezul peste ceapa si amestecati continuu, 2 -3 minute la foc mic;
  • Incalziti supa si adaugati-o peste orez. Amestecati frecvent;
  • Cand este gata, adaugati untul ramas si cascavalul, luati de pe foc si serviti imediat. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Sugestii:
Risotto se serveste la scurt timp, dupa ce ati adaugat unt si cascaval. Bautura potrivita pentru risotto este vinul.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !