February 8, 2009

Piftie (racitura) de porc



Ingrediente:
  • 2 ciolane de porc
  • 100 gr sorici sau urechi de porc
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • apa
Mod de preparare:
  • Picioarele de porc se parlesc putin la flacara apoi se pun la fiert cu apa rece si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga. Carnea se fierbe cu apa cca. 4 – 5 ore numai cat sa cuprinda bine toata compozitia;
  • Se lasa la rece pana a doua zi. Grasimea de deasupra se culege toata;
  • Vasul se pune pe foc mic, se scoate carnea si se desprinde de pe oase, se aranjeaza in castroane sau forme , alternata cu soriciul. Se adauga usturoiul taiat marunt si sare;
  • Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider si se lasa acolo cel putin 3 – 4 ore inainte de consumare.
Sugestii:
Daca vreti sa faceti mai multa piftie se mai poate adauga carne slaba de porc.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !