April 20, 2009

Creveti cu smantana


Ingrediente:
  • 400 gr cozi de creveti decorticati
  • 500 gr smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper
  • patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
  • Intr-o cratita se incalzeste uleiul apoi se dauga deodata intreaga cantitate de creveti si se lasa sa fiarba 5 minute;
  • Separat, faina se amesteca cu putina apa, se adauga apoi smantana, se aseaza vasul pe plita si se amesteca bine ;
  • Cand s-a subtiat se adauga crevetii si se amesteca usor pana se ingroasa sosul;
  • Se potriveste de sare si piper. Putin patrunjel taiat foarte fin adaugat inainte de servire este singurul ornament de care are nevoie.
A se consuma alaturi de un vin alb, familie si prieteni. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !