August 25, 2009

Cum sa mananci o caracatita vie

Are un capul mare, ochii negrii si opt tentacule lipicioase...afla din videoclipul urmator cea mai simpla reteta pe baza de caracatita:



Eu asa ceva nu manac! Voi ce ziceti?

August 12, 2009

Tea & Coffee Festival

Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival, eveniment ce se adreseaza amatorilor si profesionistilor care activeaza atât în domeniul de resort, în calitate de producatori sau de importatori, cat si în industria horeca, va avea loc la Bucuresti, între 22 si 29 august.

Tea&Coffee Festival 2009 va cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole în ceainarii si cafenele bucurestene, precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. Expozitia se va desfasura, în penultima zi a Festivalului, vineri 28 august a.c., la Palatul Sutu, unde vor fi expuse diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea.

„Manifestari de tipul Tea&Coffee Festival sunt binevenite pentru ca aduc în prim plan preferintele românilor pentru bauturile de ceai si cafea precum si tendintele în ceea ce priveste obiceiurile de consum pe piata româneasca de resort. Consumatorul român prefera infuziile pe baza de fructe si ierburi spre deosebire de consumatorul european care se orienteaza cu predilectie spre bauturile de ceai negru sau verde. Cu toate acestea, în ultimii doi ani se observa si la români o crestere a consumului de ceai negru si verde cu un continut bogat de antioxidanti, crestere datorata preferintelor pentru un stil de viata sanatos. De aceea, evenimente precum Festivalul Ceaiului si Cafelei pot educa gustul consumatorilor pentru a-i familiariza cu noi sortimente de ceai compatibile cu un stil de viata alert, specific unei metropole europene”, a declarat Ruslan Romaniuc, Brand Manager Lipton.

Tea&Coffee Festival 2009 are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, aducerea în actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. Evenimentul va aduce în prim plan si noile tendinte practicate, în tarile cu traditie (Brazilia, Italia, Japonia, Rusia India, etc.) în ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Sursa:www.foodandbar.ro

FESTIVALUL RACITURILOR 2009 - Tismana, Gorj

La sfarsitul lui august, mai exact pe data de 29 august, in peisajul mirific al vaii Tismanei, in judetul Gorj, se desfasoara un eveniment gastronomic de exceptie: Festivalul Raciturilor. Chiar daca unii le zic "piftii", altii "raituri", sunt aceleasi minuni.

Minuni gastronomice, culinare, minuni traditionale, ce tin de istoria multimilenara a poporului roman, de calendarul muncilor si petrecerilor romanesti, de felul cum stiu romanii sa-si impodobeasca viata si masa.

La aceasta sarbatoare vor fi prezenti maestri bucatari din toata tara si din tarile vecine, care va vor delecta cu operele lor de arta si cu priceperea lor, nu doar in prepararea savuroaselor racituri, ci si in prezentarea lor cat mai atractiva si cat mai imbietoare.

Lasati-va, asadar, sedusi de minunile promise de ANTREC Gorj si de inimosul lider Radu Ciobanu, de Poiana Negri si de Vila Ursu de pe Valea Tismanei, locul in care va invitam sambata, 29 august, pentru cateva ore pe care cu siguranta nu le veti uita.

Sursa: www.vacantelatara.ro

Calendar manifestari 2009



Inaugurarea din data de 19 martie 2009 a noului site al Ministerului Turismului - www.ministerul-turismului.ro - a adus cu sine multe aprecieri pozitive, principalele motive fiind faptul ca se pune accentul pe promovarea unor programe turistice inedite, dar se face referire si la principalele institutii si organizatii nationale si internationale din domeniul turismului.

Calendar manifestari 2009
  • 14-16 August (dupa Sf. Marie) - "Festivalul National al Pastravului", editia a VII-a, Ciocanesti, Suceava
  • 22 august - "Festivalul Rustic si Gustos", Remeti , Bihor
  • 22-23 august - "Festivalul Placintelor", Ghimes - Faget, Bacau
  • 29 august - "Festivalul Raciturilor ", Tismana, Gorj
  • Inceput septembrie - "Sarbatoarea Hribului la Vama ", Editia I, Vama, Suceava
  • 6 Septembrie – ”Sarbatoarea Tamaioasei” , Pietroasele, Buzau
  • 18-20 septembrie - "Festivalul Sarmalelor ", Praid, Harghita
  • 26-27 septembrie- "Ravasitul Oilor / Festivalul Branzei si Pastramei", Bran, Brasov
  • Sfarsit septembrie - "Expo Pastoralis / Parada Branzeturilor ", Rucar, Arges
  • 2-4 Octombrie - "Festivalul Fructelor de Padure", Piatra Neamt, Neamt
  • 3-4 octombrie - "Festivalul Borsului de Peste", Crisan, Tulcea
  • Octombrie - "Festivalul Carnatilor de Plescoi", Berca, Buzau
  • 10-11 octombrie - "Mozaic gastronomic european" - Festivalul "Rachiei", Caras-Severin
  • 17-18 octombrie - "Festivalul Zaibarului si Prazului ", Bailesti, Dolj
Sursa: www.vacantelatara.ro

August 7, 2009

Aboneaza-te


Te poti abona la Feed-ul Rss al acestui blog astfel:
  1. cu un click aici,
  2. prin email la sorinagt[shift+2]gmail[dot]com sau sorina_gt[shift+2]yahoo[dot]com,
  3. lasand un comentariu la acest articol.
Despre ceea ce este un Feed Rss puteti citi aici.