May 11, 2010

Julie şi Julia (2009)


Daca esti o impatimita bloggerita si gatesti cu drag atunci nu ar trbui sa ratezi acest fil care cu siguranta te va cuceri.

Julie Powell este o femeie care se plictiseste de viata ei extrem de monotona si se hotaraste sa isi ia un angajament dificil: va gati toate cele 524 de retete din cartea "Initiere in arta de a gati" intr-un singur an, retete pe care le va publica pe un blog.

Cartea publicata de Julia Child ofera sfaturi tinerelor gospodine despre bucataria franceza. La inceput, Julie considera ca va fi usor, dar, dupa ce trece de retete simple precum supa de cartofi la retete mai complicate, isi da seama ca lucrurile incep sa se complice. Situatiile comice se tin insa lant cand Julie isi trimite sotul dupa unt in toiul noptii, cand enerveaza macelarul pentru a-si procura rinichi sau pancreasuri sau cand isi pierde noptile pentru a termina retetele.

"Julie si Julia" este povestea unei femei care reuseste sa iasa din tiparele obisnuite si sa aduca putina sare si piper in viata ei printr-o decizie inedita.